Skip to main content

Hakken met de kaasschaaf

By 15 november 2012Niet gecategoriseerd

 

Italianen weten niet wat een kaasschaaf is. Laat staan dat ze weten hoe je een kaasschaaf moet gebruiken. Ondanks dat ik een tijdje in Italië heb gespeeld, wist ik dat eerlijk gezegd niet. Maar ik kwam er hier in Baku achter, tijdens onze Pancake Party in Huize Holland. Dat zorgde afgelopen zaterdag voor hilarische momenten.

Advertentie

Wij, Hollanders, laten onze teamgenoten kennis maken met pannenkoeken met kaas en spek. Ze zijn de grote hit van de avond. In de meeste andere landen en culturen eten, en kennen, ze deze pannenkoeken niet. En overal waar wij ze klaarmaken is het een groot succes. Terwijl wij druk in de weer zijn met pannen, melk, eieren en pannenkoeken-mix, gebeurt er iets vreemds met de kaasschaaf.

Een van mijn Italiaanse teamgenootjes snijdt grote stukken van de kaas af. Met de zijkant van de kaasschaaf, welteverstaan… Enthousiast staat ze op de kaas in te hakken. Met verbazing kijk ik toe; zo heb ik het nog nooit bekeken en nog nooit bedacht dat het zo ook kan. Weer wat geleerd. Maar wat heb ik gelachen! Zij snapt uiteraard niet dat ik daarom in een deuk lig, en ze blijft ook maar flink zagen in het kaasblok. Na een paar minuten verlos ik haar uit de benarde situatie en doe haar voor hoe de kaasschaaf wel te gebruiken. Een ongelooflijk geestig moment!
De pannenkoeken vielen goed in de smaak! We hebben er zeker een stuk of honderd gebakken. Bijna het hele team kwam de pannenkoeken proberen. Onze bedoeling was om op deze manier de teamspirit wat te verbeteren. Vandaag spelen we weer een belangrijke wedstrijd in de Champions League dus dat leek ons, Hollanders, wel een goed idee. Het Poolse Dabrowa, waar we om drie uur (Nederlandse tijd) tegen spelen, is dus gewaarschuwd. Want misschien weten Italianen niet hoe je een kaasschaaf moet gebruiken, hoe we die Polen vanmiddag kunnen verslaan weten ze wel degelijk!

Caroline Wensink

 

Advertentie